PDRM Menang Percuma Selepas Pemain Kuantan FA tidak Mahu Turun Bermain

Encik Bakri oleh Encik Bakri 11 bulan yang lalu

Polis Di Raja Malaysia(PDRM) diberi kemenangan percuma 3-0 selepas pasukan Kuantan FA tidak mahu turun untuk aksi Liga Perdana.

Kejadian ini terjadi kerana masalah kewangan yang dihadapi Kuantan FA menyebabkan pasukan gagal melunaskan gaji pemain.

Menurut laporan Berita Harian, tunggakan gaji pemain Kuantan FA berlarutan sejak 4 bulan yang lalu dan Jurulatih Kuantan FA, Ismail Zakaria tidak mampu berbuat apa-apa.

"Saya sudah tidak mampu untuk membantu pemain, mereka sudah bosan dengan masalah tunggakan gaji yang berterusan.

"Kami juga tidak nampak usaha pihak pengurusan untuk menyelesaikan masalah gaji ini. Jadi, mungkin ini (tidak beraksi) keputusan terbaik yang boleh dilakukan.

"Sekarang ini, saya menyerahkan sepenuhnya tanggungjawab kepada pengurusan untuk menjelaskan apa yang sepatutnya kepada MFL dan FAM," katanya ketika dihubungi, sebentar tadi.

Menurut laporan pemain dan jurulatih Kuantan FA tidak hadir ke stadium Shah Alam untuk menentang PDRM dan pengadil terpaksa memberikan kemenangan percuma kepada PDRM.

Lihatlah ritual yang jarang-jarang dan hampir pasti susah dilihat bagaimana pengadil menamatkan perlawanan yang tidak dihadiri pasukan lawan.

Pengadil masuk ke padang, berdiri di kawasan sepak mula dan meniup wisel penamat ditengah hujan. Pemain PDRM bersorak keriangan dapat 3 mata percuma.

Apa nak jadi dengan liga Malaysia!!!! Dalam sejarah ni...

Posted by Abdullah Sani on Sunday, 15 April 2018Paparkan Komen