Pertahanan Russia Bekata Ramos Telah Menunjukkan Cara Menghentikan Salah

Encik Bakri oleh Encik Bakri 7 bulan yang lalu

Pemain pertahanan Russia, Ilya Kutepov berkata bahawa pemain pertahan Sepanyol, Sergio Ramos telah menunjukkan cara bagaimana mahu menghentikan pemain berbisa Mesir, Mohamed Salah.

Russia selaku tuan rumah Piala Dunia 2018 telah diundi berada dalam Kumpulan A bersama Mesir, Uruguay dan Arab Saudi dan dilihat sebagai pilihan untuk mengiringi Uruguay ke pusingan kalah mati.

Mohamed Salah dijangka dapat beraksi dalam perlawanan pertama lagi peringkat kumpulan selepas mengalami kecederaan bahu di perlawanan akhir Champions League.

Pemain pertahanan tengah itu berkata beliau tidak gentar dengan gigitan Suarez dan sedia berhadapan dengan Salah kerana Ramos telah menunjukkan cara menangani Salah dengan cara yang betul.

"Bagaimana aku boleh hentikan Salah? Contohnya sebagai Sergio Ramos. Di telah menunjukkan salah satu caranya."

"Sudah tentu aku tidak akan mengatakan bahawa aku sangat susah hati apabila Salah mengalami kerosakan bahu dalam perlawanan akhir, tetapi aku berdoa agar Salah cepat pulih."

"Aku akan gembira jika Salah dapat bermain di Piala Dunia. Apabila kau menentang pemain seheat Salah. Kau akan meningkat."

Ilya Kutepov yang akan berhadapan dengan penyerang Barcelona, Luiz Suarez di peringkat kumpulan berkata beliau tidak takut akan Suarez.

"Adakah aku takut dengan gigitan Suarez? Tak takut. Jika perlu aku sendiri akan gigit Suarez."

Kesian Arab Saudi seakan tidak dipandang langsung dalam Kumpulan A. Mentang-mentang la tiada pemain bintang.
Paparkan Komen