Fekir Dedah Pembohongan Mengenai Kegagalan Beliau Ke Liverpool

Encik Bakri oleh Encik Bakri 3 bulan yang lalu

Segalanya sudah berakhir sebagaimana berakhirlah sudah kisah kita dalam percintaan yang menyakitkan pengorbanan ku selama ini hanya sia-sia, begitulah tamatnya saga perpindahan Nabil Fekir ke Liverpool.

Inilah kisah saga perpindahan Nabil Fekir yang berakhir dengan tragedi.

Dua kelab ini dalam perbincangan untuk pemain idaman dengna nilai perpindahan sebanyak £52.75 juta - 55 juta (£48.35juta) dengan penambahan maksimun £4.4 juta.

Sebelum ini, Liverpool berusaha keras untuk memuktamadkan perpindahan pemain tengah Olympique Lyon, Nabil Fekir sebelum pemain tersebut berangkat ke Russia untuk menghadapi Piala Dunia.

Menurut sumber Sky Sports, Liverpool mahu menyelesaikan urusan perpindahan secepat mungkin bagi membolehkan Nabil fokus dengan tugasannya bersama skuad kebangsaan Perancis.

Kata putus masih belum dicapai dan acara tarik tali di antara dua pihak terus berlangsung tetapi Liverpool this is our year menjangkakan mereka mampu memeterai perjanjian dengan Lyon sebelum hujung minggu ini.

Namun begitu Lyon telah mengeluarkan kenyataan rasmi bahawa Fekir akan kekal bersama Lyon untuk musim 2018/19.

Olympique Lyonnais telah memaklumkan bahawa bahawa perbincangan perpindahan Nabil Fekir bersama Liverpool gagal dan Lyon trlah membuat keputusan untuk menamatkan rundingan ini pada jam 20:00 waktu sana dan 2 pagi waktu sini.

"Walaupun Liverpool power this is our year menjadi keutamaan yang memungkinkan perpindahan Nabil dan tertakluk kepada cadangan lain yang konsisten dengan kepentingan Nabil dan Lyon. Lyon dengan gembira kerana dapat menaruh kepercayaan kepada kapten pasukan musim 2018/19 untuk mengetuai pasukan."

"Although the club Liverpool has been the priority of a possible transfer of Nabil, and subject to other proposals consistent with the interest of Nabil and OL and from ambitious clubs, Olympique Lyonnais is delighted soon to be able to count on the presence of his captain who is a leading rookie for this season 2018/2019 during which the club will play the Champions League being in the 3rd hat of the draw."

"Bien que le club de Liverpool ait été la priorité d’un éventuel transfert de Nabil, et sous réserve d’autres propositions conformes à l’intérêt de Nabil et de l’OL et émanant de clubs ambitieux, l’Olympique Lyonnais se réjouit dès lors de pouvoir compter sur la présence de son capitaine qui constitue une recrue de premier plan pour cette saison 2018/2019 au cours de laquelle le club disputera la Champions League en étant dans le 3ème chapeau du tirage au sort."

Nabil Fekir sudah hampir ke Liverpool namun kisah silam mengenai kecederaan lutut membuatkan perbincangan terbantut kerana ada risiko kecederaan itu akan berulang.

Namun Liverpool dilaporkan dapat menerima kisah silam Nabil dan pernikahan hampir terjadi tetapi sangkut kewangan atau hantaran. Lyon nak sedebuk tapi Liverpool nak buat bayaran berjadual.

Itulah antara isu yang dilaporkan membawa kepada penamatan rundingan ini. Sungguh mulia Liverpool kerana dapat terima kisah silam Nabil.

Tiada insan suci yang tak mempunyai masa lampau dan tiada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan.

Selepas setahun lebih kisah sedih ini berlalu akhirny, Nabil Fekir membuka mulut bagi menjelaskan kisah sebenar tentang pembohongan yang selama ini berterusan.

"Banyak pembohongan yang diceritakan dan semua ini memberi kesan kepada aku."

"Terutamanya pembohongan mengenai keluarga aku. Itu sangat menyakitkan aku dan keluarga bila kau tahu benda yang diceritakan itu tidak benar."

"Apa yang diberitahu itu tidak benar. Lutut aku baik-baik saja. Aku telah menjalani ujian perubatan di Clairefontaine (Pusat Latihan Kebangsaan Perancis), lutut aku tidak disebut dalam masalah."

Bila keluarganya dikatakan punca kepada kegagalan perpindahan ini, Nabil Fekir nyata kecewa dan Fekir juga tidak tahu kenapa perpindahan ini gagal atau saja buat-buat tak tahu dan sekadar mahu menutup sejarah kisah lututnya.

Kisah silam lutut Fekir boleh menjadi punca kepada kebimbangan kelab besar untuk mendapatkan beliau.

"Apa paling teruk adalah ada yang menyalakan keluarga aku sebagai punca kegagalan perpindahan ini. Ini semua bohong. Tapi kau kena hidup dengan segala pembohongan ini."

"Kau nak tahu kebenaran? Aku pun tak tahu. Sumpah! Aku dah jalani pemeriksaan kesihatan dan kemudian Liverpool buat keputusan tak nak ikat aku."

Ada pihak yang mahu Fekir sendiri percaya bahawa semua ini gagal kerana lututnya dan sebenarnya Fekir sendiri tidak pasti kenapa perpindahan beliau gagal.

"Pada satu titik mereka mahu aku percaya semua ini kerana lutut aku kerana alasan perlu ada."

"Ujian kesihatan yang aku buat di Clairefontaine sangat jelas. Lutut aku baik dan aku rasa sihat. Tiada langsung isu berkaitan lutut aku."

Akhirnya, Fekir redha dengan apa yang berlaku dan menganggap semua ini takdir.

Sejarah Ringkas Nabil

Haji Ahmad Nabil bin Ahmad ialah seorang pelawak, pengacara, penyampai radio, penyanyi dan pelakon Malaysia yang berasal dari Mambau, Negeri Sembilan.

Beliau menjadi terkenal semenjak menjuarai musim kedua rancangan realiti pencarian bakat komedi Raja Lawak Astro, oleh itu beliau lebih dikenali sebagai Nabil Raja Lawak oleh orang ramai.

View this post on Instagram

10years Anniversary in the Industry Nabil Ahmad 🎉🏆 | Majlis Ulang Tahun Nabil Ahmad 10 Tahun dalam industri & Doa Kesyukuran @NabilZira : THANK YOU | TERIMA KASIH yang terlibat menjayakan. : •yakult . •airpoolstylo - @airpoolstylo #thefamousjerux . Goodies : •Buku Surah Yassin @yassindoorgiftmurah . •Popcorn @the_goodies_house . •Marshmallow & Cookies @doorgift_popcorn . •Kuih Talam @safeidasaad . •kerepek cheese @wondercheese88 . •kek @petitchef_cakes . •instant photobooth @thepaparazzi_fotobooth . Decoration & backdrop •@studiopaip_events . Official Videographer •@fluentpixels . Venue: @colosseummalaysia . Marquee Tent & Canopy: @sanicanopy . Sound & Lighting: @phanthommezzos . Sound Engineer: @azizulkhafar . Catering: @greenlopez . Signature Dessert: @aromamurnikitchen . Ice Cream: @popluff_icecream . Photographer & Videographer: @blacklensproductiong : #10yearsNabilAhmad #SedekadNabilAhmad

A post shared by Nabilzira (@nabilzira) on

Kini, beliau mengacarakan rancangan hiburan MeleTOP dan Gegar Vaganza serta menglibatkan diri dalam lakonan filem dan siri TV tempatan.

Nabil juga boleh dikatakan Pelawak Berdiri berbahasa melayu yang paling popular di Malaysia. Beliau juga telah membuka produksi perfileman sendiri yang bernama Nabil Ahmad Production S.D.N. B.H.D.

View this post on Instagram

Sementara nak menunggu berbuka tadi.

A post shared by Nabilzira (@nabilzira) on

Nabil dilahirkan pada 26 September 1983 di sebuah kawasan perkampungan di Mambau, Negeri Sembilan, di mana beliau sekeluarga hidup serba kekurangan.

Anak ketiga daripada tujuh beradik kepada Ahmad bin Rais, seorang pemandu lori dan Fatimah binti Ismail, seorang guru tadika bahasa Inggeris.

Selepas tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Nabil bekerja di Pos Malaysia cawangan Negeri Sembilan, sebagai penghantar surat, juga dikenali sebagai Mat Despatch.

Nabil berkahwin dengan Nazirah Ayub pada 2011 dan dikurniakan dua orang cahaya mata perempuan.Paparkan Komen